Aveți nevoie de un răspuns și nu l-ați găsit pe site-ul nostru?


VREAU SA PUN O INTREBARE

Rezumatul cartii ”Recreatia Mare” de Mircea Santimbreanu

Rezumatul cartii ''Recreatia Mare'' de Mircea Santimbreanu.
Fă-o Autentificare sau Inregistreaza-te pentru a putea comenta

Raspunde din ricardo á 1 an

Naratorul pune in evidenta viata de elevi ai unei clase.Dar si prietenia dintre Sandu si Victor.

Relateaza momentul cand Sandu face in dar de Anul Nou, cadou doua ceasuri prietenului sau si faptul ca este placut surprins prietenul sau.

Este de asemenea,prezentat momentul cand Eugenia,da jos penarul si guma de sters,in speranta ca poate raspunde la intrebarile profesorului de istorie,alti colegi de ai ei,pana ridica ea de jos rechizitele scolare,dar in cele din urma,profesorul,i-a pus o intrebare,cand s-a nascut Hamurabi, dar si rolul lui in societate,si Eugenia,a recunoscut ca nu stie.

Desigur,este prezentata si nelinistea interioara a personajului narator, vrand sa-i vina in minte o minciuna perfecta, cu care sa justifice de ce a absentat.In minte i-au venit idei diverse,dar nu vroia sa foloseasca o minciuna des folosita, vroia sa dea o scuza incat sa izbucneasca toti in lacrimi si sa-l felicite ca a scapat cu bine.

Era desigur,si superstitios personajul narator, intrucat credea ca are noroc de note bune daca viseaza cai,si incerca sa-si aminteasca un basm cu cai pentru a avea succes si in zilele urmatoare.Considera ca aduce ghinion visul cu pasari migratoare.

Mama lui,ingrijorata,il intreaba de ce se culca pe la miezul noptii.

Este prezentat momentul cand un elev incerca sa gaseasca o modalitate prin care sa nu mai uite nici-un caiet ,vroia sa scrie pe un carnet unde sunt cartile,pe carnetul al doilea,unde l-a pus pe primul carnet,in eventualitatea in care ar uita unde l-a pus pe primul carnet.

Mama lui il intreaba cum a decurs ziua,prima zi de scoala din noul an.

0